چرا باید قرص زینک مصرف کنیم ؟
نوشته شده توسط : saadat0011

 

1.  مبارزه با خستگی مفرط:

غلظت کم روی در خون با بسیاری از علائم سندرم خستگی مزمن مرتبط است (مثلا خستگی، افسردگی و مشکل در تمرکز). یک مطالعه نشان داد که میزان روی در افراد مبتلا به سندرم خستگی مزمن (CFS) به طور معنی‎ داری پایین‎ تر از گروه کنترل بود و شدت علائم آن با سطح روی در خون رابطه ‎ی منفی دارد.

این مطالعه به این نتیجه رسید که روی به دلیل خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی که دارد، ممکن است در کاهش علائم CFS موثر باشد.

التهاب روده (ناشی از نشت روده) در افراد مبتلا به CFS شایع است. در یک مطالعه درمان نشت روده با ترکیبی از مواد ضد التهابی و آنتی اکسیدانی از جمله روی در بیماران CFS موجب بهبود قابل‎ ملاحظه‎ ی علائم شد.

2. کنترل و پیش گیری از لخته شدن خون :

مطالعات انسانی نشان می دهند که روی در تنظیم فاکتورهای پروترومبوتیک (تشکیل لخته) و ضد ترومبوتیک (ضد لخته شدن) حاصل از پلاکت‎ها و مجرای خون ریه دخیل است.

هایئرزینسمیا (بالا بودن سطح روی در خون) می تواند باعث انعقاد خون شود در حالی که هایپوزینسمیا (پایین بودن سطح روی در خون) منجر به طولانی شدن مدت زمان لخته شدن خون می شود. هر دو حالت باعث اختلال در تجمع پلاکت ها و خونریزی غیرطبیعی می شود.

یک مطالعه نشان داد که بازگرداندن سطوح روی در مردان مبتلا به کمبود روی منجر به نرمال شدن تجمع عروق پلاکتی و زمان لخته شدن خون می شود.

3. بهبود نتیجه حاملگی:

پایین بودن سطح روی در خون با عوارض حاملگی (به عنوان مثال سقط خود به خودی، پره‎اکلامپسی، بارداری طولانی، زایمان زودرس و توسعه ‎ی غیرطبیعی جنین) مرتبط است. مطالعات نشان داده ‎اند که مکمل بارداری روی (در زنان مبتلا به کمبود روی یا زنان کم وزن) می تواند خطر رخ دادن زایمان زودرس را کاهش بدهد و از آسیب دیدن کودک جلوگیری کند.

یک مطالعه نشان داد که مادران هندی که قرص زینک دریافت کردند، دوره‎های بارداری طولانی ‎تر و نوزادانی با وزن بهتر داشتند. مطالعه‎ ی دیگری که روی زنان باردار (با سطوح پایین روی در خون‎شان) صورت پذیرفت، نشان داد که قرص زینک (25 میلی‎گرم در روز) در نیمه ‎ی دوم بارداری، وزن نوزادان را به طور قابل‎ توجهی افزایش داد.

4. بهبود سلامت زنان:

کمبود روی با اختلالات هورمونی همراه است که می توانند منجر به مشکلاتی در عملکرد تخمدان، بی‎نظمی قاعدگی و ناباروری شوند، مطالعات متعددی نشان داده ‎اند که مصرف خوراکی روی (همراه با مفتامیک اسید و به تنهایی) قادر به کاهش شدت و مدت زمان درد قاعدگی در زنان است.

این اثرات احتمالا ناشی از مهار پروستاگلاندین توسط روی در رحم است که منجر به کاهش گرفتگی دردناک در قسمت پایین شکم می شود. در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی‎کیستیک، مقاومت به انسولین ممکن است باعث افزایش تولید هورمون‎های آندروژن شود که همین می تواند منجر به طاسی، رشد موی بدن، دوره‎های نامنظم قاعدگی و ناباروری شود.

مطالعات نشان داده ‎اند که قرص زینک در زنان مبتلا به PCOS می تواند سطح انسولین را کاهش دهد و علائم بیماری را بهبود ببخشد (به عنوان مثال، رشد مو در بدن و طاسی).

سطح روی در خون زنان مبتلا به آندومتریوز (اختلالی که در اثر آن بافت داخل رحم در خارج از رحم رشد می کند) پایین است.

5. کمک به تسکین درد:

در برخی مطالعات حیوانی ثابت شده است که روی دارای خواص تسکین درد است. در موش‎های مبتلا به آسیب عصب سیاتیک، تزریق کلرید روی بسته به دوز مصرفی، به طور قابل ‎توجهی موجب کاهش پردردی (حساسیت شدید به درد) شد.

چنانچه در بخش سلامت نمناک و در بحث بررسی خواص زینک برای بدن گفته شده است، مطالعه‎ ی دیگری نشان داد که نمک دارای روی قادر است درد را در موش‎هایی که در معرض تعدادی از محرک‎های دردناک قرار دارند (مانند گرما و مواد شیمیایی تحریک‎ کننده) سرکوب کند.

در بیماران مبتلا به بیماری مزمن کبدی، روی میزان فرکانس و شدت دردِ گرفتگی عضلانی را کاهش می دهد. اعتقاد بر این است که روی تا حدی درد ناشی از اتصال به گیرنده‎ی NMDA (به عنوان یک آنتاگونیست) را که در راه‎اندازی درد موثر است، تسکین می‎دهد.

6. کاهش اعتیاد به دخانیات:

مشخص شده که میزان روی در مصرف‎ کنندگان دخانیات پایین است، مطالعات انجام شده در موش‎ها نشان داد که روی باعث کاهش شدت وابستگی به مورفین (یک اپیوئید) می شود، در حالی که چنگالنده‎های روی باعث افزایش شدت علائم ترک می شوند.

بر اساس این نتایج، یک مقاله که مروری بر تحقیقات گذشته داشت، نشان داد که قرص زینک به علت اثرات کاهش درد روی و کم بودن سطح سمیت آن، می تواند در کاهش خطر اعتیاد در افرادی که برای تسکین دردهای مزمن مخدر مصرف می‎کنند، موثر است.

7. افزایش میزان حساسیت به طعم :

کمبود میزان روی، با کاهش قدرت چشایی همراه است. چنین تاثیری ممکن است به این دلیل باشد که گاستین (یا کربنیک آنهیدراز VI)، آنزیم وابسته به روی، زمانی که غلظت روی در بزاق کم است، چندان فعال نیست.

یک مطالعه نشان داد که مکمل‎های روی حس چشایی (که با توجه به آستانه ‎ی تشخیص نمک ارزیابی شد) را در دختران نوجوان هندی (که اغلب کمبود روی هستند) افزایش داد.

8. جلوگیری از نابینایی و مشکلات مربوط به سلامت چشم:

بیماری ماکولار مربوط به افزایش سن، یکی از علل عمده‎ی بروز نابینایی در افراد مسن، ناشی از استرس اکسیداتیو است. مطالعاتی ثابت کرده اند که قرص زینک می تواند پیشرفت بیماری را با جلوگیری از آسیب اکسیداتیو به شبکیه کاهش دهد.

روی با جلوگیری از مرگ سلولی مویرگ‎های شبکیه و نئووسکولاریزاسیون (رشد عروق خونی جدید) می تواند از چشم‎ها در برابر رتینوپاتی دیابتی (که ممکن است منجر به نابینایی شود) محافظت کند.

این تاثیر روی به دلیل توانایی آن در کاهش استرس اکسیداتیو و التهاب (از طریق مهار NADPH اکسیداز و NF-κB) است که در پیشرفت رتینوپاتی دیابتی نقش مهمی دارند. شب‎کوری یکی از نخستین علائم کمبود ویتامین A است. یک مطالعه نشان داد که روی توانایی افزایش اثر ویتامین A را در بازگرداندن دید در شب زنان باردار (که دارای سطوح پایین روی هستند) دارد.

9. کمک به درمان اختلالت شنوایی:

کمبود روی با اختلال شنوایی در موش‎ها مرتبط است و می‎تواند با قرص زینک درمان شود. این نتیجه احتمالا در اثر خواص محافظتی روی در برابر سموم در ساختارهای گوش (مثلا حلزون گوش و دهلیز) است. چنانچه در بخش سلامت نمناک و در بحث بررسی خواص زینک برای بدن گفته شده است، سطح روی در خون افراد مبتلا به وزوز گوش (صدای زنگ در گوش) پایین است. یک مطالعه گزارش داده ‎است که مصرف قرص زینک (50 میلی‎گرم در روز) به مدت دو ماه توانست شدت وزوز گوش را در 82٪ از بیماران کاهش دهد.

در مطالعه‎ی دیگری، مشخص شد که افزودن روی به کورتیکواسترون خوراکی، در مقایسه با مصرف کورتیکواسترون به تنهایی، با بهبودی بیش تری در علائم افراد مبتلا به کاهش شنوایی ناگهانی (ناگهانی ناشی از دلایل ناشناخته) همراه بود.

یک مطالعه نشان داد که مکمل‎های روی قادر هستند میزان عفونت گوش میانی را در کودکان سالم مناطق کم درآمد کاهش دهند.

10. افزایش طول عمر انسان:

استرس اکسیداتیو فرآیند پیری را سریع تر می کند، روی یک عنصر کلیدی از سوپراکسید دیسموتاز Cu / Zn (Cu/Zn – SOD) است، نوعی آنزیم قدرتمند که رادیکال‎های سوپراکسید را خنثی می کند.

یک مطالعه نشان داد که کرم‎ها و موش‎هایی که به لحاظ ژنتیکی برای داشتن سطح بالایی از SOD دستکاری شده‎ اند طول عمر بیش‎تری داشته ‎اند. جهش در ژن SOD با بسیاری از بیماری‎های مرتبط با سن (مانند بیماری پارکینسون، بیماری آلزایمر و سرطان) همراه است.

التهاب نیز در روند پیری دخیل است. ثابت شده که قرص زینک در سالمندان به کاهش التهاب، استرس اکسیداتیو و میزان عفونت کمک می‎کند.

بنابراین روی، به علت خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی که دارد می‎تواند طول عمر را افزایش دهد، به ویژه در سالمندانی که اغلب دچار کمبود روی هستند.

 

شورت لینک: https://yun.ir/abyph4





:: بازدید از این مطلب : 107
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 22 ارديبهشت 1400 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: